Израелският съвет, който консултира правителството по пандемията, подкрепи ваксинацията с препарата на

...
Израелският съвет, който консултира правителството по пандемията, подкрепи ваксинацията с препарата на
Коментари Харесай

В Израел препоръчаха ваксинацията срещу COVID-19 при деца от 5 до 11 |

Израелският съвет, който съветва правителството по пандемията, поддържа имунизацията с препарата на Пфайзер/Бионтех на деца на възраст сред 5 и 11 години, съобщи Ройтерс.

Очаква се министерството на опазването на здравето да се съобрази с тази рекомендация и да стартира имунизационната акция този месец.

В Съединени американски щати Агенцията за храни и медикаменти позволи незабавното потребление на този препарат за същата възрастова група при 10-микрограмова доза. По принцип на всички над 12 години се слага 30-микрограмова доза от препарата.

" Пфайзер " и " Бионтех " оповестиха, че успеваемостта на тяхната ваксина против ковид при клинични тествания с деца от групата 5-11 години е 90,7 %.

В Израел има 1,2 милиона деца на възраст 5-11 години при население от 9,4 милиона души. 4 милиона израелци към този момент са получили бустерна доза от препарата на " Пфайзер/Бионтех ".

Правителството одобри тактика, наречена " Живот с Ковид " и остави отворени учебните заведения и стопанската система значително в този момент в разгара на четвъртата вълна на болестта, разчитайки на бустерните имунизации, наложителното носене на маски и механизма на зеления документ в битката с вируса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР